Waarom likt mijn kat aan mijn gezicht?

kattenliefhebber

Heb je een kat die lichtelijk geobsedeerd is door jouw gezicht en steeds – als je bv op de zetel ligt – aan jouw gezicht of haar komt likken?

Welkom in de familie

Als een kat je in het gezicht likt, betekent dat dat ze je heeft geaccepteerd in haar ‘gezin’. Ze is hierbij ook compleet op haar gemak bij jou.
Goed voor jou dus, je bent vriendje met je poes.

Aandachtzoekerij

Je kat verveelt zich en is op zoek naar aandacht. Geef me aandacht, hallo ik wil aandacht. Ik wil geaaid worden.
Maar soms kan het ook zijn dat jouw kat stress heeft. Als dit een dagdagelijks en voortdurend ritueel is geworden, kan je dit best even bespreken met de dierenarts.

Netjes zijn

Als een kat jou likt, wil ze je gewoon proper maken. Dit is uiteraard voor een mens niet echt een teken van properheid, maar voor de kat betekent dit dat ze de band met jou wil versterken. In het wild doen katten van eenzelfde community dit ook voortdurend.
Wat ze hiermee ook dikwijls wil bereiken is dat jij een klein beetje haar eigendom wordt. Mama katten doen dit met hun kitttens, maar katten die geen familie van mekaar zijn, maar mekaar vertrouwen doen dit ook bij mekaar.

Yammie

Maar misschien vindt jouw kat je gewoon lekker!
Misschien is het het zoutige van wat zweet of een of andere substantie die op jouw gezicht hangt, dat ze lekker vindt.

Ontdek meer berichten

kattencafé populair

Kattencafés: wat zijn ze en waarom zijn ze zo populair?

Als kattenliefhebber ben je misschien al bekend met kattencafés. Dit zijn cafés waar je katten kunt ontmoeten en socialiseren terwijl je geniet van een hapje en een drankje. Maar waar komen deze cafés vandaan en waarom zijn ze zo populair geworden?

kattten zijn de baas

10 tekenen dat je kat je baas is

Als kattenbaasjes weten we allemaal dat katten graag de touwtjes in handen hebben. Hier zijn tien tekenen dat jouw kat je baas is.

Geef een reactie